1934. szeptember 7.: Antifasiszták transzparenst függesztenek ki a BBC székházára

Ezen a napon, 1934. szeptember 7-én antifasiszták egy transzparenst függesztettek ki a BBC (British Broadcasting Corporation) székházának tetejére, amelyen tiltakozó tüntetést hirdettek a Brit Fasiszta Unió (British Union of Fascists, BUF) és Oswald Mosley azon a hétvégén tartandó gyűlése ellen. Míg a BBC meghívta műsorába Mosleyt, hogy ott népszerűsítse náci nézeteit és reklámozza gyűlését, addig – a brit média más szereplőihez hasonlóan – nem volt hajlandó platformot biztosítani az antifasisztáknak, vagy megemlíteni az ellentüntetést. Ennek ellenére a gyűlés napján több mint százezer londoni vonult utcára a fasiszták ellen, és rendőri kíséretükkel együtt kiszorították őket a Hyde Parkból.

 

Címlapkép: A fasizmus elleni tüntetésre hívó transzparens („March against fascism Sept 9th”) a BBC székházának homlokzatán (A fotót rendelkezésünkre bocsátotta a Working Class History)

Forrás: Communist Party of Great Britain, Drowned in a Sea of Working Class Activity, September 9th, (London: CPGB, 1934).