1992. április 29.: Zavargások robbannak ki Los Angelesben

Áprilisban könyv formájában is megjelenik A munkásosztály története, Piróth Attila fordításában, a Théâtre le Levain (Kovász Színház) és a Mérce közös kiadásában.

Támogasd a MOT-ot a könyv előrendelésével!

Könyvbemutató április 23-án a Gólyában.

Ezen a napon, 1992. április 29-én zavargások robbantak ki Los Angeles-szerte, miután a bíróság a filmfelvételek tanúsága ellenére felmentette a Rodney Kinget összeverő rendőröket. Ez volt a legnagyobb városi lázadás a hatvanas évek óta: a gyújtogatások, fosztogatások és rongálások okozta anyagi kár a becslések szerint meghaladta az 1 milliárd dollárt.

A  munkásosztály története

„A kis tettek milliónyi emberrel beszorozva átalakíthatják a világot” (Howard Zinn)

A történelmet nem a királyok, politikusok alakítják, hanem mi: egyszerű emberek milliárdjai. A munkásosztály története – a Working Class History magyar oldala – évfordulós rövidhírek formájában mutatja be a történelmet alulnézetben, az elnyomás elleni küzdelem megannyi epizódját. Itt olvashatsz többet a projektről.

Az anyagot a Théâtre le Levain (Kovász Színház) és a Mérce együttműködésében, Piróth Attila fordításában, Klopfer Judit szerkesztésében adjuk közre a MOT weboldalán, Facebook-oldalán és Instagram-oldalán.

Egyoldalas pdf fájljaink könyvtárunkból letölthetők, és közösségi terek, oktatási intézmények faliújságjára kitehetők.

 

Forrás:
Jeff Wallenfeldt, „Los Angeles Riots of 1992”, Encyclopaedia Britannica.

Kiemelt kép: Lángokban álló üzlet az 1992-es Los Angeles-i zavargások idején (Rendelkezésünkre bocsátotta a Working Class History)